Ingyenes jogi tanácsadás

A 2019-ben első alkalommal nagy sikert aratott rendezvényt követően a Budapesti Ügyvédi Kamara idén is megrendezi a ProBono Napot. A kezdeményezésben az önként jelentkező ügyvédek és kamarai jogtanácsosok ingyenes jogi tanácsadást végeznek az előzetesen regisztráló rászorulók részére. A Budapesti Ügyvédi Kamara II. ProBono Napjának időpontja – az Európai Ügyvédnap időpontjához illeszkedve – 2021. október 25. (hétfő).

Az idei évben konzultációs lehetőséget biztosítunk a Budapesti Ügyvédi Kamara székházában és a kezdeményezéshez csatlakozó ügyvédek és ügyvédi irodák székhelyein személyes formában, valamint online (telefon és videotelefon) formában.

A jogterületek, amelyekre regisztrálni lehet: általános polgári jog, cégjog, családjog, büntetőjog, társasház és ingatlanjog, munkajog, biztosítási jog, adójog, üdülési jog, szerzői jog, médiajog, közlekedési jog, gondnokság alá helyezéssel és gondnoksággal kapcsolatos ügyek, hagyatékkal és örökséggel kapcsolatos ügyek, civil szervezetekkel kapcsolatos ügyek.

A FOKOZÓDÓ JÁRVÁNYHELYZETRE TEKINTETTEL KÉRJÜK, HOGY A TANÁCSADÁSON A KAMARA HELYISÉGEIBEN, VALAMINT AZ ÜGYVÉDI SZÉKHELYEKEN SZEMÉLYESEN RÉSZTVEVŐK SZÍVESKEDJENEK MASZKOT VISELNI A KAMARA ÉPÜLETÉBE / AZ ÜGYVÉDI IRODÁBA TÖRTÉNŐ BELÉPÉSKOR, VALAMINT A TANÁCSADÁS TELJES IDEJE ALATT! Megértésüket és segítő közreműködésüket ezúton is köszönjük!

 

Regisztráció