A PILnet egy olyan nemzetközi civil szervezet, amely a jog teljes potenciáljának felszabadításával lehetőséget kíván teremteni a társadalmi változásokra. Célunk a jog szerepének újragondolása, hogy az mindenki javára tudjon működni.

A budapesti székhelyű PILnet Alapítvány az amerikai és ázsiai PILnet irodákkal együttműködve 2002 óta segíti Magyarország és az európai  régió nonprofit szervezeteit az ingyenes (pro bono) jogi támogatás közvetítésén túl oktatással, kutatással, publikációkkal, valamint a pro bono munka népszerűsítésével és ehhez kapcsolódó rendezvények szervezésével.

A PILnet Alapítvány 2023-as közhasznúsági jelentése

Hírek, események

Partnereink

Tudástár, dokumentumok

Globális foglalkoztatási iránytű – Magyarország

Sok munkáltató számára a járvány, az Ukrajnában, Oroszországban vagy Afganisztánban történt események elől menekülő munkavállalók megjelenése, és általánosságban az atipikus munkarend iránti igény növekedése új foglalkoztási formák megjelenését, és  a munkavállalók térbeli szétszóródását eredményezte. A civil szervezetek számára kihívás lehet megfelelni azoknak a jogi előírásoknak, amelyek ezeket az új típusú munkáltatói viszonyokat jellemzik. Ha szervezetének […]
Learn More

A pro bono jogi segítségnyújtás gyakorlata Magyarországon

2022- ben Dr. Rutai Zsuzsanna, a PILnet független szakértője kérdőíves felmérést végzett a magyorországi pro bono helyzetéről. A 107 ügyvéd és jogtanácsos válaszai alapján készült tanulmány érdeklődésre tarthat számot az ügyvédek, ügyvédi irodák, kamarák és egyéb szakmai szervezetek, valamint a döntéshozók körében.
Learn More

Transzformatív gazdaság és társadalmi innováció

A beszélgetés 2020. december 3-án került rögzítésre. Szervezők: PILnet Alapítvány és a PTE ÁJK Jogklinika
Learn More

Munkajogi és adatvédelmi kihívások a járvány idején

Elhangzott a Budapest Pro Bono Nap 2020 keretében
Learn More

Civil kisokosok

Civil kisokos anyagaink ingyenesen elérhetőek a dokumentumok címére kattintva.
Learn More

Ingyenes útmutatók Compliance témában I.

Ingyenes útmutatók Compliance témában
Learn More