Kérjen jogi segítséget

A közjó szolgálatának vágyától vezérelve a PILnet magyar ügyvédekkel együttműködésben hozta létre a Magyar Pro Bono Központot. A Központ célja, hogy a hazai civil szervezetek és ügyvédek hatékonyabb együttműködését elősegítse. A gyakorlatban ez a  honlap segít az önkéntes munkát vállaló ügyvédeknek, hogy civil szervezetek jogi szükségleteit gyorsan megtalálják és ezzel egy időben segíti a civil szervezeteket is abban, hogy gyorsan és hatékonyan közölhessék jogi szükségleteiket az ügyvédekkel.

Pro Bono jogi segítség igénylése

 

Figyelem!

A PILnet Alapítvány Magyar Pro Bono központjának  szolgáltatása alapítványok, egyesületek és társadalmi vállalkozások számára ingyenesen érhető el, legyenek akár bejegyzettek, közhasznúak vagy kiemelten közhasznúak. Szintén ingyenes olyan magánszemély(ek) számára, akik megalapozott tervvel rendelkeznek egy civil szervezet bejegyzését illetően. Politikai pártok, politikai pártok által alapított civil szervezetek megkeresései automatikusan elutasításra kerülnek.

A honlap lehetőséget kínál jogi tanács igénybevételére, de ugyanakkor nem garantálja, hogy a beküldött jogi kérdést, ügyet elvállalja bármely ügyvéd. A Központ munkájában közreműködő ügyvédek kizárólagos döntése ugyanis, hogy elfogadják vagy elutasítják a honlapon keresztül beérkező eseteket.

Amire büszkék vagyunk

2017-ben a PILnet Alapítvány  vezető magyar ügyvédi irodák munkatársainak bevonásával segített egy önálló Gyermekjogi Pro Bono Központ felállításában. A Központot Gyurkó Szilvia, a  PILnet korábbi fellow munkatársa működteti, az általa vezetett Hintalovon Alapítvány az alapítása óta számtalan esetben talált pro bono jogi segítséget a hozzájuk forduló gyermekek, gondviselőik, gyámok, padagógusok, rokonok számára. Az önálló gyermekjogi központot a PILnet kezdeményezésére a PILnet és a Hintalovon Alapítvány hozta létre.