Sok munkáltató számára a járvány, az Ukrajnában, Oroszországban vagy Afganisztánban történt események elől menekülő munkavállalók megjelenése, és általánosságban az atipikus munkarend iránti igény növekedése új foglalkoztási formák megjelenését, és  a munkavállalók térbeli szétszóródását eredményezte. A civil szervezetek számára kihívás lehet megfelelni azoknak a jogi előírásoknak, amelyek ezeket az új típusú munkáltatói viszonyokat jellemzik.

Ha szervezetének konkrét munkajogi kérdése van, és szeretne ingyenes jogi segítséget kapni, adna le kérését az alábbi űrlap kitöltésével a Magyar Pro Bono Központon keresztül, és mi igyekszünk pro bono segítséget találni partnereink körében.

Útmutató letöltése

A projektről

A PILnet az Eversheds Sutherland és más partnerek segítségével létrehozta a Global Employment Projectet, amelynek célja, hogy könnyen hozzáférhető és felhasználóbarát módon nyújtson segítséget a civil szervezeteknek különböző joghatóságok munkaügyi szabályainak feltérképezésével. A magyar fordítás elkészítésében a Hegymegi-Barakonyi és Fehérváry Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda volt segítségünkre.

 

Útmutató letöltése