A projektről

Mi a CLEAR-Rights projekt célja?

Európában számos gyermek számára a büntető igazságszolgáltatás továbbra is igazságtalan. A CLEAR-Rights projekt célja annak biztosítása, hogy minden, bűncselekmény elkövetésével gyanúsított vagy vádolt gyermek számára elérhető legyen az ingyenes, szakosított jogi segítség.

Kiket vonunk be?

A CLEAR-Rights projekt támogatja a jogi segítségnyújtó és a pro bono rendszerben dolgozó jogászokat, a gyermekjogi szakembereket és a törvénnyel összeütközésbe került gyermekeket.

Mivel foglalkozunk?

A gyakorló jogászokat gyermekbarát jogi segítségnyújtásra képezzük és erősítjük a gyermekjogi szakemberek közötti együttműködést.

A gyermekekből álló tanácsadó bizottságok értékelik és részt vesznek a minőségbiztosítási eszközök fejlesztésében, valamint a gyermekek jogaival kapcsolatos érdekvédelmi rendezvényeket szerveznek.

Hol?

A projekt Magyarországra, Romániára, Belgiumra, Franciaországra és Hollandiára összpontosít, de a projektben fejlesztett eszközöket és anyagokat egész Európában terjesztik.

 

A gyermekekből, fiatalokból álló tanácsadó testület tagjainak gondolatai a gyermekbarát igazságszolgáltatásról

Partnereink

A CLEAR-Rights az Európai Unió Igazságügyi Programja (2014-2020) által társfinanszírozott projekt.

A CLEAR-Rights projektet a Terre des hommes magyarországi regionális központja vezeti a Terre des hommes Románia, a magyarországi PILnet Alapítvány, a francia Alliance of Lawyers for Human Rights, a belgiumi Defence for Children International és a Defence for Children Holland partnereként.

 

Ha ügyvédként vagy civil szervezetként szeretne csatlakozni a PILnet gyermekjogi hálózatához, lépjen velünk kapcsolatba!

Dokumentumok

Hírek, események