Budapesti ügyvédek ingyenes tanácsadást vállalnak!
Regisztráció október 25-ig!
Harmadik alkalommal fog össze a fővárosi ügyvédség, hogy jogi tanácsadással támogassa a rászoruló jogkeresőket. A Pro Bono Nap az év egyik legfontosabb eseménye a Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) számára, idén október 26-án, 8 és 16 óra között, a kamarában, ügyvédi irodákban és online tartják az ingyenes konzultációkat.
Pro bono publico. Magyarul: a közjóért, önként vállalt, fizetés nélküli munkavégzés. A karitatív tevékenység szerves része az ügyvédi hivatásnak. Október 26-án több mint 110 budapesti ügyvéd vesz részt a BÜK által szervezett eseményen, amelyen önkéntes alapon adnak jogi segítséget bárki rászorulónak. Az érdeklődők a kamara 1055 Budapest, Szalay utca 7. szám alatti épületében, valamint online kérhetnek eligazítást, míg egyes ügyvédek a saját irodájukban nyújtanak jogi segítséget.
A tanácsadás kiemelt területei: polgári- és cégjog, családjog, társasház- és ingatlanjog, valamint büntetőjog. Célja, hogy segítse a jogkeresőket kérdéseik tudatos, értő megfogalmazásában, hogy arra megfelelő válaszokat kapjanak, és ne későn szembesüljenek azzal, hogy megtörtént a baj. “Kollégáimmal  azt valljuk, hogy a jogi képviselet mindenkit megillet.” – fogalmazott dr. Tóth M. Gábor, a BÜK elnöke.
A konzultációk 20 percesek, ez idő alatt az egyszerűbb kérdések megválaszolása lehetséges, míg összetettebb ügyeknél a megoldáshoz szükséges jogi segítség meghatározása lehet nagy nyereség a jogkeresők számára.
Az érdeklődők itt tudnak regisztrálni az eseményre október 25-ig: