TÁJÉKOZTATJUK,  HOGY AZ ESEMÉNY ELMARAD!

 

A PILnet egy olyan nemzetközi civil szervezet, amely a jog teljes potenciáljának felszabadításával lehetőséget kíván teremteni a társadalmi változásokra. Célunk a jog szerepének újragondolása, hogy az mindenki javára tudjon működni. A budapesti székhelyű PILnet Alapítvány az amerikai és ázsiai PILnet irodákkal együttműködve 2002 óta segíti Magyarország és az európai  régió nonprofit szervezeteit az ingyenes (pro bono) jogi támogatás közvetítésén túl oktatással, kutatással, publikációkkal, valamint a pro bono munka népszerűsítésével és ehhez kapcsolódó rendezvények szervezésével.

Pro Bono Workshop I. - Pécs

A PILnet a “Proteus” projekt keretében a civil szervezetek és ügyvédek számára szeretné a magyarországi jogi pro bonot népszerűsíteni. A projekt célja, hogy a magyarországi civil szervezetek tájékozódjanak arról, milyen lehetőségeik vannak ingyenes jogi segítség igénybevételére, felismerjék a jogszabályi előírásoknak megfelelő működéshez szükséges jogi szükségleteiket, és ezekkel kapcsolatban pro bono jogi segítséget kapjanak. A projekt további célja, hogy  mobilizáljuk a helyi ügyvédeket arra, hogy társadalmi felelősségvállalásként szakértelmükkel önkéntesen támogassák az arra rászoruló helyi civil szervezeteket. 

Az Emberség Erejével Alapítvány közreműködésével elsőként Pécsett megrendezendő esemény  során a résztvevők megismerkedhetnek a jogi pro bono fogalmával és működésével, a civil szervezetek bemutathatják tevékenységeiket és megoszthatják a felmerülő jogi kérdéseiket a résztvevő ügyvédekkel, akik segítséget nyújthatnak a szervezteknek ahhoz, hogy hatékonyabban tudjanak navigálni a jog világában. A rendezvény jó alkalom arra, hogy a helyi civil élet szereplői a helyi ügyvédekkel megismerkedjenek, és a későbbiekben lehetőségükhöz mérten együttműködjenek.  

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött,  max. 20 fő részvételével zajlik.

Időpont: 2024. március 26. 16:00 – 18:00 óra

Helyszín: ECK Közösségi Iroda, Pécs, Citrom u. 12.

Jelentkezési határidő: 2024. március 20.

Várjuk civil szervezetek és pro bono iránt érdeklődő ügyvédek jelentkezését!

 

Jelentkezem