Budapest – 2016. november 18-án, a PILnet Alapítvány Magyar Pro Bono Központja a Magyar Ügyvédi Kamarával együttműködésben hatodik alkalommal hirdette ki az Ügyvédek a Közjóért – Magyar Pro Bono Díj nyerteseit. Az Év pro bono ügyvédje díjat Dr. Zempléni Kinga budapesti ügyvéd, az Év pro bono ügyvédi irodája díjat a Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda nyerte el. A díjazottak a Kúria Dísztermében megrendezett a Magyar Ügyvédnap keretében vehették át elismerésüket.PanPress Kft.

Az Ügyvédek a Közjóért – Magyar Pro Bono Díj azokat az ügyvédeket és ügyvédi irodákat ismeri el, akik a civil társadalom megerősítésén fáradoznak a helyi kisközösségnek és civil szervezeteknek nyújtott kiemelkedő pro bono munkájukon keresztül. Minden évben egy bíráló bizottság választja ki a két díjazottat. A 2016-os bizottságban a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, Dr. Bánáti János és a tavalyi győztesek, Christopher Noblet úr a Partos és Noblet Hogan Lovells Ügyvédi Iroda képviseletében, illetőleg dr. Sahin-Tóth Balázs az Morley Allen & Overy Ügyvédi Iroda ügyvédjeként vállalt szerepet.

Az Év Pro Bono Ügyvédje idén Dr. Zempléni Kinga,  ügyvéd-munkajogász, aki kereskedelmi jogi praxisa mellett számos kiemelkedő civil szervezetnek és ügyfeleiknek nyújt ingyenes (pro bono) támogatást. Többek között a Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), az Amnesty International Magyarország Egyesület, a TransVanilla Transznemű Egyesület, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI), az Egyesült Nemzetek Szervezetének Menekültügyi Főbiztosának Hivatala, a Mental Disability Advocacy Center (MDAC), a Patent Egyesület, a Nők a  Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE), és jelenleg a Népszabadság munkatársai  tartoznak pro bono ügyfelei közé.

Az Év Pro Bono Ügyvédi Irodája díjat a Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda kapta, akik 2016-ban 202 órányi pro bono munkával támogattak több hazai civil szervezetet. Az iroda alapítása óta elkötelezett a társadalmi felelősségvállallás és a pro bono munka iránt. A partnerek, a szenior ügyvédek és az ügyvédjelöltek bevonásával megvalósuló pro bono munkájukkal a közélet  több területén tevékenykedő szervezeteket támogattak idén, többek között,  a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet, a Magyar Állami Operaházat, a Mosolyka Alapítványt, és a Budapest Schools – MiSulink Nonprofit Kft-t.

Gratulálunk a győzteseknek! Példájuk inspirációt jelent az egész magyar ügyvédi hivatásrend számára!